Snacken

februari 05, 2012
Snacken. We doen het allemaal wel eens, en steeds vaker. ook bankhangen en een beetje televisie kijken of gamen komt steeds vaker voor. Uit onderzoek is gebleken dat snacken en bankhangen de 2 favoriete bezigheden van Nederlanders zijn. En ja, zelf eet ik ook niet altijd helemaal gezond, al probeer ik het wel zo vaak mogelijk!
Een op de drie Nederlanders eet minimaal drie per week 's avonds nootjes, kaas, worst of chips. Mannen iets meer dan vrouwen. 11 procent van de mannen snackt zelfs elke avond, tegen 4 procent van de vrouwen.
Ook wordt er veel vaker dan vroeger een biertje of een wijntje bij het avond eten gedronken. De kinderen drinken als ze uit school komen gerust 2 glazen Coca Cola of Sinas, voordat ze met een zakje chips aan hun huiswerk gaan, als dat er nog van komt. De meeste kinderen zitten vaak tot 9 uur lekker te computeren of tv te kijken, terwijl ze nog 2 proefwerken moeten leren.
Bijna 40 procent van alle Nederlanders geeft zelf aan minimaal drie keer per week 's avonds langer op te blijven dan goed voor ze is. Bij twintigers stijgt dit percentage zelfs tot bijna 60 procent. Er worden veel films gekeken, en getweet, terwijl er eigenlijk al lang in bed had moeten liggen.
Wie denkt dat mensen lang opblijven, omdat ze 's avonds aan het sporten zijn, heeft het helemaal fout. 70 procent sport minder dan één keer per week 's avonds.
Hoe vaak doe jij dit soort dingen?

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Subscribe