Egoïsme.

maart 05, 2012

                                       

Het onderwerp waar zo ongeveer iedereen wel eens een ergernis aan heeft gehad: Egoïsme.
Mensen die alleen maar aan zichzelf denken en totaal geen rekening houden met de mensen om zich heen. Als er taken moeten worden verdeeld altijd het makkelijkste en minst energie-vergende klusje doen, en de anderen de vieze rot klusjes op laten knappen.

Zoals bijvoorbeeld het verhaal van het jongetje en het werkstuk. Dit jongetje, laten we hem Piet noemen, moest samen met iemand anders, Martin, een werkstuk schrijven. Een erg moeilijk werkstuk over de opwarming van de aarde en ze moesten het binnen een week afhebben. Nu was Martin een heel ijverig jongetje, en begon meteen informatie op te zoeken. Maar Piet dacht, ach ik doe mijn deel wel in het weekend, dan heb ik toch niets te doen. En voor hij het wist was het zondag avond, en kreeg hij van Martin een whatsapp of hij zijn deel al af had, want ze moesten het voor 12 uur 's nachts inleveren. Maar Piet zat net lekker op 9GAG te kijken en had helemaal geen behoefte aan een werkstuk schrijven. Dus hij bedacht een smoesje, dat zijn oma net was overleden en dat hij onderweg in de auto zat naar het ziekenhuis. Martin was in eerste instantie erg boos, maar hij kon niet anders dan zelf het deel maken.

Met de uitgeprinte versie van het werkstuk, waar uren tijd in had gezeten, kwam Martin de volgende dag op school.  Hij wilde Piet nog even spreken zodat hij in zijn handschrift nog even zijn naam zou opschrijven. Maar zodra dat was gebeurd liep Piet de klas in, mét het werkstuk en leverde het in met de woorden: 'Meneer, ik heb hier heel erg mijn best op gedaan en Martin heeft helemaal niets gedaan."

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Subscribe