Must-read boeken!

maart 21, 2012

 Ik ben zelf een persoon dat ontzettend veel van lezen houd. Ik was vroeger al een kind wat heel erg van lezen hield, en ik heb het afgelopen jaar daar een beetje een dipje in gehad, maar ik lees steeds meer! Ik heb gister ook weer een hele stapel nieuwe boeken gehaald, waar ik weer even mee vooruit kan.

Lezen is fantastisch. Het brengt je als het ware naar een andere (betere) wereld. Als een boek goed geschreven is, dan let je helemaal niet meer op je omgeving, en zit je helemaal bij je gedachten alleen maar bij het boek, en nergens anders over na te denken. Je kan om een boek lachen, huilen, en alle andere emoties die er zijn beleven.

Ik heb een lijstje gemaakt van mijn 3 favoriete boeken of all times, die ik graag met jullie wil delen:

1. The HungergamesKatniss Everdeen woont in het 12e en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot...

Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?

2.  Achtste groepers huilen niet